Çocuk Notası

36-48 AYLIK ÇOCUKLARIN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

Çocuğun gelişimi bütüncül bir yaklaşımla ele alınmalıdır. Gelişim bir bütündür ve çocuğunuzun bütün gelişim alanları birbiriyle koordineli olarak gelişmektedir. Burada dikkat edilecek nokta her çocuğun bireysel farklılıklarının olmasıdır. Her çocuk kendine özeldir ve başka çocuklarla karşılaştırılmamalıdır.

Bilişsel Gelişim Özellikleri

Bilişsel gelişim doğumdan itibaren başlayarak kişinin çevresi ile etkileşimi ve yaşama ilişkin bütün zihinsel süreçleri kapsar. Bu dönemde çocuğa günlük yaşamın içinden etkinliklerle gelişimine destek olmak önemlidir.

Bu dönemde çocuklar;

 

 Dil Gelişim Özellikleri

Dil gelişimi çocuğun çevresiyle olan etkileşim ve iletişimini kapsar. Bu dönemde çocuklarla olan iletişim ve etkinliklerin, ses oyunlarının dil gelişimi üzerinde etkisi büyüktür. Özellikle dil gelişimini desteklemede çocuk için oyun ve arkadaş ortamları önemlidir. Bu dönemde çocuklarda “ben merkezci” konuşmalar kendini göstermektedir.

gelişimBu dönemde çocuklar;

Motor Gelişim Özellikleri

Motor gelişim kaba- ince motor becerilerini ve çocuğun koordinasyon gerektiren hareketleri yapmasını kapsar. Motor gelişiminde kas becerilerinin gelişimi önemlidir. Bu dönemde çocukların harekete yönelik etkinliklerin planlanmalı, ebeveynler çocuklara model olmalıdır.

Bu dönemde çocuklar;

Öz Bakım Becerileri Özellikleri

Öz bakım beceri çocukların günlük yaşamda temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik günlük yaşam becerilerini kapsamaktadır. Çocuğun günlük yaşam rutininde bu becerileri yapması bağımsız yaşam becerilerini kazanmasında önemlidir.

Bu dönemde çocuklar;

Sosyal Ve Duygusal Gelişim Özellikleri

Sosyal ve duygusal gelişim çocuğun çevreye karşı bakışını, toplumla ve çevreyle olan iletişimini, duygusal olarak kendini ifade etme becerilerini kapsamaktadır.

Bu dönemde çocuklar;

 

Exit mobile version